måndag, september 07, 2009

Del 2














Som i en mardröm kändes det som om hon sprang allt vad hon orkade men ändå inte kom fram. Det kändes som hon stod och stampade i sirap. Nu kunde hon se att i en av byggnaderna längre fram fanns det en svag strimma av ljus. Kunde hon ha sådan tur att det fanns ett hopp om hjälp, eller skulle "det" hinna upp henne innan hon kom fram? Hennes puls var hög och svett rann ner i hennes ögon. Hon torkade sig för pannan men vågade inte stanna eller titta bakåt. Hon kunde fortfarande höra ljud bakom henne, men nu kom det även ljud från sidorna, var det mer än en? Är de fiende eller vänner? Det var inget som hon vågade undersöka i detta ögonblick utan fäste blicken mot ljuskällan längre fram. I en lite för snäv sväng runt tegelbyggnaden tappade hon balansen och föll till marken. En smärta spred sig i kroppen och det värkte från höger knä. Hon kunde känna hur huden öppnade sig och blodet började sakta sippra ut. Hennes röda klänning, som egentligen var för tunn så här års, hade fått en reva och smuts gjorde sig synligt. Hon hade varit på en blinddate tidigare under kvällen och hade tagit på sig den figursydda tunna klänningen för att förhoppningsvis förföra sitt offer till en het kväll av massor av sex. Hon hade inte haft sex på ett tag och längtade på att få känna en hård kuk tränga djup in i henne. Få känna en härlig orgasm som fick hela hennes kropp att skaka. Men hennes offer var alldeles för självupptagen och pratade bara om sig själv utan att ställa en enda fråga om henne. Det fick henne att tappa gnistan och någon attraktion uppstod aldrig. Han hade velat mer men för henne var daten över och hade lämnat honom där på restaurangen med ett falskt löfte om att "vi hörs en annan dag". Nu när hon låg där på marken med ett värkande knä och var förföljd önskade hon att hon suttit kvar en stund till och låtsats lyssna på hans självupptagna samtal.
Stegen runt omkring henne hördes nu tydligare än någonsin och djupa andetag kom från mörkret. Skakande av rädsla och smärta reste hon sig upp och fäste åter igen blicken på den röda tegelbyggnaden där ljuset kom ifrån. Det hade en gång i tiden varit en skofabrik där stadens egna märke tillverkats. Hon hade som barn ägt ett par som hon fick när hon fyllde fem år och hon kom än idag ihåg hur stolt hon varit när hon tog sina första steg med de nya, blankt rena skorna. Men den globala konkurrensen hade gjort det omöjligt för företaget att överleva och någon gång i början av sjuttiotalet hade Göran Abrahamsson, VD på företaget bokstavligen lagt skorna på hyllan och de nittio anställda fick lämna sina jobb.
Nu hade hon bara tjugo meter kvar och hon kunde nu se att det var en dörr som stod öppen där ljuset kom ifrån. Inget annat i hennes omgivning var tänt så valet att springa mot ljuset var givet. Likt en insekt som på sommar kvällarna söker sig till lamporna för att på morgonen ligga döda nedanför. Det var två trappsteg ner till dörren som troligtvis skulle leda till byggnadens källare eller kulvert. När hon kom in i första rummet blev hon stillastående av förvåning och skräck. Där stod tre svarta gestalter med långa kappor och med masker för ansiktet. Bakom henne kände hon sin förföljares närvaro och slängde en hastig blick bakåt. Hennes förföljare var även denne svartklädd och den stora tunga trädörren stängdes bakom henne. Ljudet av dörren som gick igen fick hela hennes kropp att skaka till och en stor klump i magen gjorde sig gällande. Nu slog det henne, hon hade gått rakt i fällan, likt vid en rävjakt då hundarna driver sitt byte fram till jägarna. Med sitt rufsiga långa blonda hår och nedsmutsade klänning, svett och blod rinnande från hennes kropp kunde hon inte få fram ett enda ljud. Istället var det en av gestalterna som öppnade munnen och sa med en mörk djup röst "-Välkommen".

Fortsättning följer.....

6 kommentarer:

Dreamlight sa...

Du är väldigt hård mot både honom och henne. :-)
Hon bedömde säkert sina chanser hos honom och beräkningen var lika med 0.
Vid sådana situationer krävs det att motpartner visar tydligt sitt intresse. Men om han väntade på hennes drag...och hon förväntade sig hans reaktion...Fan, de är ju rubbade bägge två :-) Det kallas för dödsläge ;-) Vem kunde ana det?
Ett falskt löfte? Har man tillräckligt mycket mod att gå på blinddate klarar man väl att säga"Jag är inte intresserad av dig" Förlåt, eller hur? :-)
Det klarar av även jag för att visa respekt för en annan människa.
raderar själv ;P

LykkeLive sa...

Min kommentar borttgen ?!
;-(
Så trist...
jahopp, då följer jag väl inte din blogg mer...
Synd, för jag gillade det du skriver om och hur..


Må väl !

//LL

Satyriasis sa...

Hej Lykkeleva.
Jag kan omöjligt ha tagit bort din kommentar, för jag har jobbat på annan ort i flera dagar utan att ha tillgång till något internet. Så om din kommentar inte står med så beror det på något annat tekniskt fel och inte för att jag tagit bort det.
Ledsen att du tror det. Jag brukar aldrig ta bort några kommentarer så vidare inte personen i fråga önskar det, eller ifall de försvinner tillsammans med att jag tar bort ett helt inlägg. Så om du vill göra ett nytt försök någon gång så är du välkommen.
Mvh Satyriasis

LykkeLive sa...

Då får jag be om ursäkt !

*ehm- rodna lite*
...kanske var lite barnsligt skrivet.....

men men...

Ville iaf mkt gärna läsa din fortsättning på storyn,
del 3 :-D
Att den ""kommer till skott"" så att säga ;-P

Välkommen hem !

Mvh LykkeLive (uttalas på sv-orska)
:-)

Satyriasis sa...

Tack för ditt välkomnande, alltid skönt att komma hem. Jag kommer inom kort lägga ut del 3, så då hoppas jag att storyn "kommer till skott" ;)

Isabella sa...

Min kommentar kom tydligen inte heller med... Har du en bugg kanske?

Skicka en kommentar